Tekib USA suurim mobiilside firma

Fredy-Edwin Esse, California 21. märts 2011, 10:19

Ühendriikide telekomifirma AT&T ostab Saksa Deutsche Telekomilt 39 miljardi dollari eest T-Mobile USA, mille tagajärjel tekib riigi suurim mobiilsidefirma.

Tehingu tulemusena saab hetkel suuruselt teine USA mobiilsideoperaator AT&T juurde umbes 34 miljonit klienti ja möödub Verizon Wirelessist, vahendab Bloomberg.

Suurim ülevõtmine pärast 2004. aastat võib aga ametivõimude uurimise alla sattuda, sest ühinevad riigi suuruselt teine ja neljas mobiilsidefirma, vähendades tarbijate valikuvõimalusi. AT&T teatel võib võimude heakskiidu saamine võtta kuni aasta aega.

"Regulatiivsest seisukohast on tegu pika protsessiga ja miski ei ole garanteeritud," ütles Piper Jaffray & Co. analüütik Chris Larsen Bloombergile. "Ühinedes võidavad need firmad kulude kokkuhoiu pealt kindlasti."

"Me uurisime seda tehingut väga põhjalikult viimased paar kuud ja me oleme kindlad, et see kiidetakse heaks," ütles AT&T juhatuse esimees Randall Stephenson. "Enamikel kohalikel turgudel saab valida viie teenusepakkuja vahel, mistõttu konkurents saab jätkuvalt olema äge."

Tänane uudis on mõru pill Sprint Nextelile, kes asjasse puutunud inimeste sõnul soovis ise T-Mobile'i ära osta. Väidetavalt jäi tehing tegemata, sest ei suudetud ühiselt hinnata T-Mobile'i väärtust.

AT&T jaoks on tegu suurima tehinguga pärast 2006. aastat, kui 83 miljardi dollari eest osteti BellSouth. Ühtlasi on tegu suurima ülevõtmisega mobiilside maastikul pärast 2004. aastat, kui Sprint nõustus ühinema Nextel Communicationsiga. Läbi aegade on tegu suuruselt kuuenda tehinguga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2011, 10:58
Otsi:

Ava täpsem otsing