Indrek Kald • 22. märts 2011 kell 6:53

Nädala pärast külastab Tartu ülikooli Poola president

29. märtsil külastab Tartu ülikooli Poola president Bronislaw Komorowski, kes esineb ülikooli aulas ka avaliku loenguga.

Poola delegatsioon kohtub Tartu linnapea Urmas Kruusega, ülikooli teadusprorektor Kristjan Halleri ning õppeprorektor Martin Hallikuga. Samuti toimub kohtumine Tartu ülikoolis õppivate Poola tudengite ning linna Poola kogukonna liikmetega.

Kell 12 peab Poola president ülikooli aulas poolakeelse loengu, mida tõlgitakse inglise keelde.

Bronislaw Komorowski on sündinud 4. juulil 1952 Wroclawi lähedal. 1977. aastal lõpetas ta Varssavi ülikooli ajaloo erialal. Komorowski on 1991. aastast Poola parlamendi liige. Komorowskist kui parlamendi spiikrist sai presidendi kohusetäitja pärast mullu aprillis juhtunud traagilist lennuõnnetust, milles hukkus tollane Poola president Lech Kaczynski. Bronislaw Komorowski valiti Poola presidendiks suvel.

Poola presidendipaari saadab Eesti president Toomas Hendrik Ilves koos abikaasaga.

Hetkel kuum