Ravimiliit: koalitsioon toetab uut ravimipoliitikat 

Kadrin Karner 25. märts 2011, 13:25

Ravimitootjate Liit tunnustab uut koalitsioonilepet, mis seab eesmärgiks ravimite kättesaadavuse parandamise läbi uue ravimipoliitika välja töötamise vajaduse tunnistamise.

"Ravimipoliitikat praegu reguleeriv dokument on aastast 2002, vahepealse aja jooksul on aga palju muutunud ning vajadus uue strateegia järele on kindlasti olemas," märkis Ravimitootjate liidu teates liidu juhataja Riho Tapfer.

Tapfer lisas, et heameel on tõdeda, et valitsusliit seab eesmärgiks ravimite valiku suurendamist ja patsientide omaosaluse vähendamise järgmise nelja valitsemisaasta jooksul.

Ravimitootjate liit loodab, et uue Ravimipoliitika väljatöötamisse kaasatakse kõiki olulisi osapooli ja arvestataks euroopalike suundadega ravimite kättesaadavuse parandamisel. "Kõige valusamalt põletab täna uute ravimite vähene kättesaadavus ja patsientide suur omaosalus," ütles juhataja ja lisas, et Eesti patsientide omaosalus on kõrgeim Euroopas.

Ravimitootjate Liit on 1996. aastal asutatud mittetulundusühing, mis esindab Eestis tegutsevaid uurimistööl põhinevaid originaalravimite tootjaid, geneerilisi ravimeid tootvaid ravimifirmasid ning ravimiuuringutega tegelevaiad ettevõtteid.

Kõik 24 liidu liiget lähtuvad oma töös ühisest eetikakoodeksist. Ravimitootjate Liit kuulub EFPIA’sse (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), mis ühendab 32 rahvusliku liidu ja 43 juhtiva ravimifirma kaudu Euroopa Liidus 2200 firmat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. March 2011, 13:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing