Texas Instruments lubab National Semiconductorile hoo sisse lükata

Rait Rebane 05. aprill 2011, 21:26

Eile hilisõhtul avaldatud teate kohaselt ostab Texas Instruments 6,5 miljardi dollari eest  majandusraskustes vaevleva National Semiconductor Corporationi. Ettevõtte tegevjuht Rich Templeton vedas kihla, et suudab märkimisväärselt  parandada ostetava firma tulemusi.

Texas Instruments maksab National Semiconductori aktsionäridele 25 dollarit aktsia kohta, mis on 78 protsenti rohkem kui esmaspäevane sulgemishind 14,02 dollarit. Tegemist on 4 korda suurema boonusega, kui viimase aasta kiibisektori keskmine.

Texas Instruments plaanib National Semiconductorile hoogu sisse lükata oma meeletu müügiarmeega. Dallases paikneval ettevõttel on võrreldes teiste kiibisektori ettevõtetega märgatavalt suurem müügiosakond. Ettevõtte tegevjuhi Rich Templetoni sõnul on neil ainuüksi Hiinas rohkem müügimehi, kui National Semiconductoril kokku.

Templeton lubas võrreldes ülejäänud sektori kasvuga  kahekordistada Nationali käibekasvu, siiani on pooljuhtide tootja näidanud kesist müügitulemust.

„Texas Instruments arvab, et nad suudavad National Semiconductori äri paremini juhtida,” teatas Bloombergile Auriga USA analüütik Daniel Berenbaum, kes soovitab Texase aktsiat müüa, „nad plaanivad osta uusi kliente.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2011, 21:26
Otsi:

Ava täpsem otsing