Nestor: riigiettevõtete juhtide palk peaks reageerima turule

Anne Oja 07. aprill 2011, 19:17

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestori hinnangul peaks riigiettevõtete juhtide palk reageerima turutingimustele ja olukorras, kus palgad on külmutatud või vähenevad, käituma vastavalt.

Küsimusele, kas riigifirmade juhtide palkadele peaks seadma ülempiiri, vastas Nestor: "See on poliitiline küsimus ja kuna mitme riigifirma omanik on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, peaks sellele vastama Juhan Parts või ettevõtete nõukogude esimehed."

Nestor lisas, et ettevõtetes, kus mullu palku ei tõstetud või neid isegi langetati, kuid juhtide palgad tõusid, peaks lae panekut asendama omanike selgitus. "Lae kehtestamist ma ei poolda, sest palk on suurus, mida mõjutab turg. Ja ma ei näe mingit põhjust, miks turg ei võiks mõjutada riigiettevõtete juhtide palku."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. April 2011, 19:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing