Odavreisi juht: tegu oli arusaamatusega

Alyona Stadnik 11. aprill 2011, 16:58

Odavreis OÜ juhatuse liikme Pavel Krõlatovi sõnul pani ta samal ajal, kui tarbijakaitseamet talle helistas oma kodulehekülje kinni, sest tekkinud oli arusaamatus.

„Seal ei olnud ebaseaduslikku äritegemist, vaid pigem tekkis arusaamatus,“ kommenteeris Krõlatov tarbijakaitseameti tänast pressiteadet, mis hoiatas tarbijaid registreeringu ning tagatiseta tegutseva reisiteenuseid müügiks pakkuva Odavreis OÜ eest.

Krõlatov lisas, et ta vestles ka tarbijakaitseametiga. Ta ei ole enda sõnul ametiga vaielnud. „ Ma olen lugenud mingisuguseid seadusi eesti keeles ja sain teistmoodi aru. Selgus, et seaduse järgi ei tohiks ma müüa oma teenuseid pakettidena. Seda ma tegelikult ei teegi ja tahtsin ka ise muuta kodulehe arusaadavamaks. Seadust ma ei tahtnud rikkuda,“ rääkis Krõlatov.

Ta täpsustas, et tegelikult on koduleheküljel kirjas, et Odavreis ei ole reisiettevõtte, vaid on vahendaja. „Seega, kui ma pakun üksikteenuseid, ei ole vaja registreeringut ning kohustuslikku tagatist,“ rääkis Krõlatov.

Ta lisas, et tema koduleheküljelt ilmselt ei olnud aru saada, mida müüakse. „Ma müün seal lennupileteid, see on seaduslik. Kui ma tahan müüa lisaks sellele hotelliteenust ning piletid kontserdile, siis pean ma väljastama kolm erinevat arvet mitte ühe, niimoodi põhjendas mulle tarbijakaitseamet,“ lausus Krõlatov.

Ta täpsustas, et mitteseaduslik oleks see tegevus siis, kui ta müüks neid asju korraga ühe paketina. „Sellepärast ma panin hetkel kodulehekülje kinni, et muuta seal ära kõik teenused,“ täpsustas Krõlatov. 

Krõlatovi sõnul ei ole ta tegelikult veel oma äriga midagi teeninud. „Ma müüsin küll mõned vautšerid maha. Seega keegi ei keela mul nüüd teha seda pakkumist üksikute teenustena. Õnneks keegi kannatada ei ole saanud,“ nentis Krõlatov ning lisas, et ta jätkab oma äritegevust.

Tarbijakaitseamet hoiatas täna tarbijaid registreeringu ning tagatiseta tegutseva reisiteenuseid müügiks pakkuva Odavreis OÜ (www.odavreis.ee) eest.Vastavalt turismiseaduses sätestatule on reisiettevõtja tegevus lubatud vaid juhul, kui tal on registreering ning kohustuslik tagatis. Mõlema eelmainitu puudumisel alustas Tarbijakaitseamet Odavreis OÜ suhtes menetlust ning tegi ettekirjutuse seadusevastase tegevuse peatamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2011, 08:46
Otsi:

Ava täpsem otsing