Anne Oja • 13. aprill 2011 kell 13:00

IRL: Keskerakond asendab linnaametnikud parteisõduritega

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Tallinna linnavoliniku Tarmo Kruusimäe hinnangul on Tallinna linnavalitsus jõudnud linnaaparaadi sundparteistamise viimasesse faasi, kus n-ö võõrad asendatakse oma parteikaaslastega.

„Linnavalitsus on linnaparaadi parteistamisel jõudnud seisu, kus enam ei õnnestu linna ametiisikuid erakonda juurde meelitada, mistõttu on hakatud Keskerakonnaga liitumist pelgavaid ametnikke välja vahetama,“ teatas Kruusimäe lisades, „sellega tahetakse lõpule viia aastaid kestnud linnaparaadi sundparteistamine.“

„Olukorda, kus linnaettevõtete ja –sihtasutuste nõukogudes ning ametiasutustes eelistatakse oma ala spetsialistide asemel Keskerakonna ustavaid parteisõdureid, ei saa tolereerida. Selline kaadripoliitika on täiesti vastutustundetu ja pärsib linnavalitsemise kvaliteeti,“ lisas Kruusimäe. Kruusimäe hinnangul oleks pealinnas võimalik vähendada linna valitsemiskulusid ligi 15 protsenti, millega säästaks linn üle 10 miljoni euro aastas. „Tallinna linnaparaat on selgelt ülepaisutatud. Selle vähendamisega muutuks linnavalitsemine efektiivsemaks ja ametnikkond profesionaalsemaks. Tänane linnavalitsus talitab aga risti vastupidiselt,“ märkis Kruusimäe. Tarmo Kruusimäe lubab Tallinna kaadripoliitika asjus esitada linnapeale järgmisel volikogu istungil ka vastava arupärimise.

Hetkel kuum