Ericssoni kasum kolmekordistus, aktsia rallib

Raivo Sormunen 27. aprill 2011, 10:27

Maailma suurima mobiilsete võrguseadmete tootja Ericssoni esimese kvartali kasum enam kui kolmekordistus, kuna nõudlus traadita lairibavõrkude seadmete järele on kasvanud.

Ericssoni esimese kvartali kasum hüppas eelmise aasta 1,3 miljardilt 4,1 miljardi Rootsi kroonini, samas kui Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid vaid 3,06 miljardi kroonist kasuminumbrit. Ka käibe 17protsendine kasv (53 miljardi Rootsi kroonini), ületas analüütikute 49,1 miljardi kroonist oodatavat käivet märkimisväärselt.

„Grupi käivet vedas võrguseadmete segment. Mobiilse lairibavõrkude tugeva nõudluse tõttu kasvas võrreldes aastatagusega käive kümnest regioonist viies, märkis ettevõtte juhatuse esimees Hans Vestberg.

Ericsson prognoosib, et aasta lõpuks kahekordistub mobiilse interneti kasutajate arv, jõudes miljardi inimeseni. Arenevate turgude kõrval jõuab kiire mobiilne andmeside ka arenevatesse riikidesse. Nii näiteks jagati möödunud aastal 3G litsentse enam kui miljardise rahvaarvuga Indias.

Ericssoni aktsia alustas täna päeva Stockholmi börsil 86 Rootsi kroonil ehk 6,9% plussis.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2011, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing