Väikeaktsionärid jooksujalu Tallinna Veele appi ei tõtta

Kadrin Karner 03. mai 2011, 00:00

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith pöördus eile firma aktsionäride poole üleskutsega paluda üheskoos Euroopa Liidu Komisjonilt abi seoses Eesti ametivõimude tegevusega. "Kahjuks esineb uue regulatsiooni rakendamisel olulisi puudusi tariifide arvutamises, kui võrrelda konkurentsiameti metoodikat Maailmapanga juhtnööridega erastatud ettevõtetele," seisis pöördumises.

Väikeaktsionär Gert Sepp ütles, et oma raha ta kindlasti ei tahaks kaotada, nagu viitas pöördumises tekkivale võimalusele Plenderleith. "Mina olen seal suhteliselt väike aktsionär, aga kindlasti on seal teisi. Kui tundub, et muud moodi ei ole võimalik ja sealt on võimalik saada selline otsus, mis kaitseb väikeaktsionäride huve, siis loomulikult ei ole välistatud, et panen õla alla," rääkis Sepp.

Samas tunnistas väikeaktsionär, et üksi ja esimesena ta kaebust kindlasti esitama ei tõtta. "Ma peaks end asjaga kurssi viima, lihtsalt niisama allkirja ei annaks. Kui see on õiglane, siis ma kindlasti teen seda," vastas Sepp. "Minu kui väikeaktsionäri peamine huvi on Tallinna Vee aktsia võimalikult kõrge hind ja võimalus dividende saada."

Sepp pole selliste pöördumistega varem kokku puutunud "Ei ole varem kuulnud sellist asja. Tavaliselt väikeaktsionäridega ei arvestata," ütles Sepp.

Aga kuna Tallinna Vesi on väikeaktsionäridele heldelt dividende jaganud, siis miks ei võiks nad ka nüüd väikeaktsionäre appi paluda, arvas Sepp.

Väikeaktsionär Toomas Joost ei tea, kuidas ta saaks Tallinna Vett aidata. "Ma arvan, et las teeb seda keegi teine."

Väikeaktsionär Ado Sepa tunnistas, et ei tahaks sellist aktsiooni ette võtta, samas pole ta ka probleemi juriidiliselt ja lähemalt uurinud. Sepale on vastumeelt oma riigi peale kaevata.

Sepa sõnul peaks ettevõttel ikka väga halvasti minema, et ta ise ettevõtjana niimoodi abi paluma hakkaks. "Praegu tundub, et Tallina Veel läheb päris hästi," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing