Van Rompuy: eurooplased on liiga depressiivsed, et olla innovatiivsed

Katri Soe-Surén 06. mai 2011, 10:57

Inimesed peaksid olema positiivsemad ja ettevõtlikumad ja ei tohi lasta end masendada majanduskriisist ja säästukavadest, vahendab ELi nõukogu esimeest Herman Van Rompuyd EUObserver.

"Innovatsioonil on palju pistmist käitumise, riskide võtmise, motivatsiooni ja haridusega. Ei saa olla väga loominguliste inimeste ühiskonda, mis baseeruks ainult finantsstiimulil,“ ütles Van Rompuy Brüsselis Ernst & Youngi korraldatud innovatsioonile pühendatud konverentsil. Van Rompuy arvates „elavad inimesed meeleheite ja depressiooni õhustikus“ sotsiaalsete probleemide tõttu. „Kriis võib olla väga depressiivne. Ainult negatiivsed sõnumid liidritelt on vale tee kriisist väljumiseks. Positiivsed väljavaated on dünaamilise ühiskonna võti,“ rõhutas Van Rompuy.

Praeguste prognooside kohaselt langeb Euroopa Liit aastaks 2025 innovatsioonivõimelt tahapoole Aasiast ja USAst. Van Rompuy tahab seega, et ELi valitsused võtaksid ette konkreetseid samme innovatsiooni edendamiseks, vaatamata rasketele aegadele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2011, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing