2011 - uusarenduste aasta

Kristo Kokk 09. mai 2011, 00:00

Kinnisvarasektoris võib 2011. aastat julgelt nimetada uusarenduste aastaks, samas mõjutab sektori edasist arengut paljuski maailmamajanduses toimuv.

Kinnisvaraturg on selgelt kriisist väljumas. Nordeas on laenutaotluste arv kasvanud, kuid riskantseid projekte on vähem. Saavutatud on tasakaalustatud areng, sest kõigil osapooltel on kasulikum, kui turg on stabiilne ning ükski sektor ei liigu ennaktempos.

Samas mõjutab sektori arengut paljuski majanduse edasine kasv ning see, kuidas mõjutab maailmamajanduses toimuv Eesti majandust üldiselt ning eelnimetatu omakorda aktiviseerunud ja kergelt küllastunud uusarendusturgu. Veel 2010. aasta lõpu seisuga oli Tallinnas ja lähivaldades käivitatud arendusprojekte kokku ligi 160 eluruumiga. Uusarenduste elamispindade jääk oli 2200, millest üle 1600 asub Tallinna linnas ja ülejäänud piirnevates lähivaldades.

Müügieduks on uusarendustel olulisim projekti terviklikkus. Lisaks asukohale on selleks elamu atraktiivsus, rõdude olemasolu, parkimisvõimalused, mänguväljakud jms.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing