Dollar tugevneb, euro vähendab kaotusi

Rait Rebane 10. mai 2011, 20:33

Teisipäeva pärastlõunaks on dollar võrreldes teiste tähtsamate valuutadega näidanud tugevnemise märke. Vaatamata sellele, et Kreeka rahaprobleemid on taas aktuaalsed, liikus eurooplaste valuuta samas suunas.

„Turul liigub palju spekulatsioone kreeklaste tuleviku suhtes, kuid euro on siiski suutnud eelmise nädala kaotusi vähendada,” teatas UBS-i valuutaanalüütik Chris Walker, „soovitame euro suhtes siiski jääda ettevaatlikuks.”

Selle kuuga ligi 3,1 protsenti kaotanud euro näitas dollari suhtes päeva esimeses pooles kerget tõusu. Eurooplaste valuutat on allapoole viinud nii Kreeka võlaprobleemid, kui ka spekulatsioon, et Euroopa Keskpank lükkab intressimäärade tõstmist edasi. Pärastlõunaks on euro dollari suhtes tugevenud 0,08 protsenti 1,4364 dollarini.

Dollari indeks DXY, mis võrdleb valuutat kuue peamise valuuta vastu kerkis keskpäeval 74,736 punktilt 74,710 punktini. Jeeni suhtes on jänkide valuuta kerkinud 0,57 protsendini mis teeb ühe dollari kohta 80,71 jeeni.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. May 2011, 20:33
Otsi:

Ava täpsem otsing