Exxoni juht: Nafta hind peaks olema 60-70 dollarit

Rait Rebane 12. mai 2011, 20:42

Täna Ühendriikide Senati finantskomitee ees esinenud Exxoni juhatuse esimees ja tegevjuht Rex Tillersoni sõnul peaks nafta barrelihind jääma vahemikku 60-70 dollarit.

„Arvestades varusid, tootmisvõimalusi ning nõudlust, peaks barrel toornaftat maksma kuni 70 dollarit, kuid mitte rohkem,” vastas maailma ühe suurima energia kompanii tegevjuht Rex Tillerson Senati finantskomiteele, pärast seda kui mehelt küsiti kuidas spekulatsioon nafta hindasid mõjutab.

New Yorkis kaubeldavad nafta futuurid kukkusid eelmise nädalaga ligi 15 protsenti, seda nädalat alustas must kuld optimistlikult, kuid eilsel kauplemispäeval jõud rauges ning hind kukkus enam kui 4 protsenti.

Tänasel kauplemispäeval on nafta võtnud suuna taas ülespoole ning pärastlõunaks on hind kosunud 1,01 protsenti 99,27 dollarini.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2011, 20:42
Otsi:

Ava täpsem otsing