Mägi: välismaine juht aitab stabiilse firma uuele kasvule

Anne Oja 12. mai 2011, 18:17

Amserv Grupi tegevjuht ja Tallinna Vee nõukogu liige Mart Mägi leiab, et välismaalasest juht on õige valik väga spetsiifilisse ettevõttesse või sinna, kus stabiilne firma tuleks aidata uuele kasvule.

"See sõltub väga selgelt ettevõttest, vastas Mägi küsimusele, kas välismaalane oleks riigifirmale parem juht kui kohalik juht või mitte. "Kui tegu on väga spetsiifilise ettevõttega, mida on Eestis vaid üks ja kus oleks vaja ka kogemusi teistest sarnastest ettevõtetest, on välismaalasest kogemustega juht parem. Kui tegu on aga startupi ja kiirelt areneva ettevõttega, eelistan mina alati kohalikku turgu tundvaid juhte."

Mägi lisas, et seega sõltub vastus ettevõttest, ettevõtte spetsiifikast ja ka ettevõtte vanusest. "Kui on saavutatud juba mingi stabiilsus, näiteks Eesti Telekomil, ja tahetakse aidata ettevõtet uuele kasvule, tuleks eelistada n-ö värsket verd."

Sel nädalal teatas Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius, et lennufirma uueks presidendiks sobib vaid rahvusvahelise taustaga inimene ja on oodata, et 100% Eesti riigile kuuluva Estonian Airi uueks juhiks saab välismaalane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2011, 18:17
Otsi:

Ava täpsem otsing