Pürotehnika müüja sai kohtus karistada

Kadrin Karner 24. mai 2011, 17:41

Valga Maakohtu jõustunud otsusega karistati Võru linnas asuvat pürotehniliste toodete müügikoha „Agendi pood“ müügi eest vastutavat isikut, kes lasi turule nõuetele mittevastavaid pürotehnilisi tooteid, seades ohtu nii inimeste elu, tervise kui ka keskkonna.

Kohtus karistas isikut rahatrahviga, teatas Tehnilise Järelevalve Amet (TAJ). 

TJA tuvastas möödunud aastal Võru linnas asuvas pürotehniliste toodete müügikohas „Agendi pood“ ulatuslikke nõuete rikkumisi. Kontrollitud 24 pürotehnilisest tootest tuvastati erinevaid rikkumisi 22 tootel. Suuremateks rikkumisteks olid: 

·       Toodetel puudusid kasutusload

·       Toodetel puudusid kasutusjuhendid

·       Rikuti pürotehniliste toodete müügi korraldamise nõudeid

·       III klassi ehk potentsiaalselt ohtlikumaid tooteid müüdi ilma registreerimisraamatut pidamata.

Registreerimisraamatusse kantakse ostetud toote nimetus ja kogus ning ostja andmed. Kuivõrd III klassi pürotehnilisi tooteid võib müüa vähemalt 21- aastasele isikule, on registreerimisraamatu pidamine väga oluline, et vältida toodete sattumist alla 21- aastaste isikute kätte.  

TJA juhib tähelepanu sellele, et pürotehnilise toote võib turule lasta ainult juhul, kui see vastab õigusaktidest tulenevatele nõuetele, on varustatud ettenähtud teabe, märgistuse ja kasutusjuhenditega ning tootele on väljastatud kasutusluba.

Tarbijatel soovitab amet enne ostu veenduda, et tooted oleksid vajaliku teabe ja juhenditega varustatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. May 2011, 17:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing