Viik: ma ei leia IT-firmat, millesse investeerida

26. mai 2011, 07:35

Kuigi viimasel ajal on börsile lisandunud uusi netiettevõtteid nagu LinkedIn, Yandex, kohe on tulemas Zynga ja aasta pärast Facebook, siis Eesti investorid ja hetkel uute tulijate laineharjal kiiret kaasasõitmist ei soovita.

“Mina hetkel tõsist investeerimisväärt uut IT-sektori börsitulnukat ei näe,” märgib tänases Äripäevas Linnar Viik. IT-ettevõtja lisab, et kuigi ta mõistab investorite muret oma sularahaülejääkide pärast ja ka seepärast, et raha kaotab oma väärtust, eriti kui USA föderaalreserv seda kogu aeg juurde prindib, kuid hetkel soovitab ta IT-sektoris keskenduda eelkõige neile ettevõtetele, kes on end börsil juba pikemat aega tõestanud.

Viik ei leia turult IT-firmat millesse investeerida. “Mina hindan organisatsiooni tõhusat ülesehitamist, jaotuskanalite head ülevalpidamist, tootearenduse head ülesehitust ja finantsnumbrites korralikku kassavoogu, kliendibaasi jne. Neid ettevõtteid on varem börsil kõvasti noteeritud,” seletas Viik ja lisas, et tehnoloogiast kaugel olevate ja pigem sotsiaal-psühholoogiliste fenomenidega tegelevatele ettevõtetele ta väga ei keskendu. “Nad on toredad, neid on hea kasutada, aga nende võimekus kasumlikkuse ja pikaajalise üleval pidamise osas on küsitav,” lausus Viik. Ta lisas, et praeguse hinnataseme juures, turuootuste poolest ja pikamajalise rahateenimise eesmärgil ta ei näe hetkel ühtegi IT-ettevõtet, kellesse investeerida. “Sümpaatia poolest võib ju alati investeerida, kuid mitte pikemaajalise rahateenimise eesmärgil,” lisas ta.

Mida arvavad internetifirmade börsiletulekust internetiärimees Raivo Hein, riskikapitalist Allan Martinsoni ja Eesti investeerimisspetsialistid  loe SIIT.

 


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2011, 14:24
Otsi:

Ava täpsem otsing