Lukoil laiendab saladuskatte all haaret

Anne Oja 27. mai 2011, 15:44

Vene naftafirma Lukoil on maksnud ligi 1,8 miljardit dollarit ettemaksuna tehingute eest, millega omandatakse ilmselt naftamaardlaid või naftatöötlusettevõtteid.

Pole teada, kellele suured summad üle kanti, sest Lukoil keeldub info avaldamisest enne tehingute lõpuleviimist, kirjutas ajaleht Vedomosti. Teada on vaid see, et 1,76 miljardit dollarit kulus tehingule välismaal ja 18 miljonit tehingule Venemaal.

Spekulatsioonide tasemel on seostatud suurostu Kasahstaniga, kuid mingit täpsemat infot selle kohta pole. Aprillis ostis Lukoil osaluse projektis Hanoi Trough-02 (??-02), mille raames hakatakse naftat ammutama Vietnamis. Veebruaris sai teatavaks, et Lukoil hakkab majandama kahte nafta ja gaasi leiukohta Rumeenias Musta mere rannikul.

Lukoili naftatoodang on aasta-aastalt vähenenud. 2010. aastal vähenes toodang 2009. aastaga võrreldes 1,7%, kuid tänavu esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes tervelt 5,1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing