Eesti majandus nagu tikk-kontsadel koperdav naine?

Kadrin Karner 02. juuni 2011, 13:16

Eesti loodab ise endale valu tekitades saavutada mingi teatud minapildi, kirjutab Eesti kohta karme sõnu India ajakiri Frontline.

Nagu noored naised kõrgetel kontsadel mööda ebakindlust tekitavaid Tallinna vanalinna munakive tippimas, jääb ka Eesti majandusel üle end isetekitatud valu eest premeerida väljastpoolt ehk teistest riikidest tuleva tunnustusega.

Lehe sõnul iseloomustab Eesti naiste riietumisstiili pidev seksikuse rõhutamine ja perfektselt saledate kehade saavutamise vajadus, et näha ööpäevaringselt välja atraktiivne. See fenomen pidavat Eestis olema palju laiemalt levinud kui teistes Euroopa riikides. Sama mõtet kannab ajakiri üle kogu Eestile.

Frontline´i arvates on siin tegemist millegi muuga, kui lihtsalt kultuurilise või sotsiloogilise fenomeniga. „Kõrge kontsaga kingad on noorte Eesti naiste seas nii armastatud, et sellest võiks saada metafoor Eesti majandusele, aga miks mitte laiemalt ka kogu Euroopa majandusele. Eesti majandus loodab enda tekitatud valuhoogudes säilitada mingisugustki konkreetset minapilti, meelitades ligi teisi ning samal ajal toetudes valedele edukuse näitajatele, nii loodetakse saavutada endast lugupidamine.“

Kuigi artikkel on terava keelega, kiidetakse selles Tallinna vanalinna ilu ja unikaalsust, märgitakse ära, et Skype on välja töötatud just siin ning antakse au ka  Eesti väikesele võlakoormusele nii enne majanduslangust kui ka praegu.

Samuti tuuakse ära, et Eesti on majanduslanguses muutunud Euroopas edulooks ning seda tänu valitsuskulude ja eelarve edukale kärpimisele kui ka eurotsooniga liitumisele.

Teisalt peetakse Eesti eduloo hinnaks inimestele tekitatud materiaalseid raskuseid, mis võivad edaspidi veelgi suureneda. Eelarvekärped mõjutavad enim avalikku sektorit, suurendavad töötust ning löövad kõige valusamini vaesemat elanikkonda, kirjutab Frontline. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2011, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing