Somm Tallinnast hakkab Helsingi börsikommentaare kirjutama

Raivo Sormunen, Jussi Hieta aka Somm Tallinnast 07. juuni 2011, 07:48

Äripäeva veebis hakkab tänasest kirjutama Helsingi börsipäeva igapäevaseid kokkuvõtteid Jussi Hieta aka Somm Tallinnast.

Austatud lugeja. Hakkan Äripäeva veebis igapäevaselt kirjutama peamiselt Soome börsil toimuvast. Vahepeal võivad minu kirjutised puudutada ka Tallinna ja muid Põhjala börse, makromajandust, eurokriisi, kinnisvarasektorit, statistikat ja muid mulle endale huvipakkuvaid teemasid.

Kuidas ennast tutvustada? Olen praegu pensionil, endine ettevõtja, kes on huvitunud nii börsist, majandusest kui ka poliitikast. Spordist eriti huvitatud pole, nii et spordiuudiseid ei hakka siin edastama v.a ehk Soome jäähokikoondise saavutusi.

Seni olen alates aastast 2006 aktiivselt kirjutanud Eesti küberavarustes pseudonüümi all “Somm Tallinnast”, nt kinnisvarafoorumites City24.ee ning KV.ee, kus ennustasin Eestile kinnisvara- ja majanduskrahhi, hiljem LHV foorumis.

Minu seotus börsiga on väikeinvestori tasemel – investori, kes on omal ajal reaalselt kaotanud ka oma raha. Näiteks investeerisin 1997. aastal Eesti fondi kaudu Vene börsile ning kaotasin umbes 90% oma investeeringust. Pärast seda olin vihane fondihalduritele: miks nad ei teinud midagi, et seda katastroofi vältida. Selle tõttu olengi viimasel ajal hakanud täpsemalt uurima, mis börsidel tegelikult toimub ning kuhu ja kuidas tasub investeerida – see ei ole mingi raketiteadus.

Viimastel aegadel ongi minu aktsiasoovitused LHV panga foorumis ületanud selgesti üldise turu tootluse – ennustasin näiteks Nokia langust juba poolteist kuud tagasi. Seda informatsiooni ja teadmisi soovin nüüd ka Äripäeva lugejatele jagada, et teie ei astuks sügavale ämbrisse, nagu mina seda vanasti tegin.

Minu esimene üldine aktsiasoovitus. Mitte osta aktsiaid juunikuus, vaid oodata vähemalt juuli alguseni, sest tavaliselt hakkab aktsiaturg mais taanduma ning alustab uut tõusu peale suve/suve keskel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2011, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing