Mobius soovitab, pangad laidavad

Fredy-Edwin Esse, California 10. juuni 2011, 10:15

Maailma suurim börsikrahh pole vähendanud Mark Mobiuse optimismi Tai vastu, isegi kui suurpangad nagu Goldman Sachs ja Credit Suisse soovitavad järgmine kuu toimuvate valimiste eel aktsiaid müüa.

"Me oleme jätkuvalt arvamusel, et turg paistab atraktiivne," ütles Mobius, kelle 17,5 miljardi dollariline Templeton Asian Growth Fund ületas 92% konkureerivatest fondidest viimase 12 kuu jooksul ja kelle varadest 21% on Tai börsil. "Me peame meeles pidama, et Tais on poliitilised ebastabiilne olukord kestnud viimased kaheksa aastakümmet," kommenteeris investor Bloombergile.

Eilse seisuga oli SET indeks Bangkokis kukkunud 5,3%, olles maailma 70 suurima börsi seas kõige kehvemini esinenud indeks, selgub Bloombergi andmetest. Investorid on 3. juulil toimuvate valimiste ja võimaliku vägivalla hirmus müünud hiljuti 602 miljoni dollari väärtuses aktsiaid.

7. juunil alandas Goldman Sachs enda soovitus Tai börsile, soovitades klientides positsioone seal  vähendada. Samal päeval teatas Credit Suisse, et soovitab hoiduda kohalikust pangandussektorist ning turismiga seotud ettevõtetest.

Kokku umbes 50 miljardit dollarit haldav Mobius ütles, et poliitiliste pingete perioodid ei ole varem pikaajalist Tai aktsiate müügilainet endaga kaasa toonud ja see on riigile tavapärane. Tai majandus on mehe sõnul tugev ja põllumajanduslik eksport peaks tugevdama majanduse kasvu.

"Tai võidab jätkuvast buumist arenevatel turgudel," ütles Mobius, täpsustamata milliseid firmasid või sektoreid ta eelistab. "Me oleme Tai kui pikaajalise investeerimiskoha üle jätkuvalt optimistlikud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2011, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing