KIK müüs võlakirju

Anne Oja 14. juuni 2011, 00:00

Kreeka valitsuse võlakirjad pöörati rahaks juba 2009. aastal, Iirimaa ja Portugali omad aga mullu maikuus. Kreeka 3protsendilise aastaintressiga võlakirju oli KIKi väärtpaberiportfellis ligi 60 miljoni krooni eest. Iirimaa võlakirju oli ligi 64 miljoni krooni ja Portugali võlakirju ligi 18 miljoni krooni eest. Samas oli KIKil aastavahetusel 6,5 miljoni krooni väärtuses Hispaania võlakirju.

KIKi finantsinvesteeringud kasvasid 2009. aastal 354,8 miljonilt kroonilt 681,9 miljonile kroonile 2010. aastal. Mullu teenis KIK deposiitidelt pisut üle 4 miljoni ja võlakirjadelt üle 15 miljoni krooni intressi. Võlakirjade müügist tekkis ligi 5 miljoni kroonine kahjum ning ümberhindlusest pisut üle 6 miljoni kroonine kahjum. Finantstulude ja -kulude kokkuvõttes jäi KIK mullu siiski ligi 14 miljoni krooniga plussi. Aasta varem ületas sama näitaja 27 miljonit krooni.

KIKi finantsjuht Tõnis Virovere ütles, et sihtasutus pole ise raha paigutamisega tegelenud, vaid ostnud teenuse sisse Swedbankist. Teenuse pakkuja järgib vara paigutamisel KIKi nõukogu kehtestatud piiranguid.

2011. aastal lõpetab KIK varahaldusteenuse sisseostmise, kuna riigivara seaduse kohaselt peavad kõik riigi asutatud sihtasutuse arveldused toimuma ainult riigikassa kaudu, lisas Virovere.

Sihtasutuse majandusaruanne täpsustab, et rahandusministri käsul pidi KIK sulgema kõik pangakontod hiljemalt 1. aprillil ja kogu investeerimisportfell tuleb realiseerida tänavu 1. oktoobriks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing