Kadrin Karner • 15. juuni 2011 kell 9:08

Eesti Post: me ei tegele laenude väljastamisega

Eesti Post ei tegele laenude väljastamisega, ütles Eesti Post vastulauses eile aripaev.ee-s ilmunud uudisele „Eesti Post hakkas jagama ülisalajast kiirlaenu”.

Järgneb Eesti Posti kommentaar:

Uudises väljatoodud ettevõte Ferratum Estonia OÜ kasutab rahakaartide edastamist, mille puhul on tegemist turvalise ning täpselt reglementeeritud teenusega, kus Eesti Post järgib kõiki õigusaktidest tulenevad nõudeid.

„Vastavalt rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusele edastame rahasiirete info politsei- ja piirivalveameti rahapesu andmebüroole. Rahakaardi saatjaks võib olla nii era- kui juriidiline isik, saajaks ainult eraisik. Rahakaardi väljamaksmisel tuvastame kliendi isikut tõendava dokumendi alusel ning säilitame rahasiirde andmed 7 aastat vastavalt raamatupidamise seadusele,” kommenteeris postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult.

Universaalse postiteenuse osutajal, st Eesti Postil on postiseaduse järgi kohustus osutada oma postivõrgu vahendusel üle Eesti finantsteenuseid nagu pensionide ja toetuste väljamaksmine ja rahasiirded. Kui klient saadab rahakaardi, siis seaduse järgi on kohustus see edastada kliendi poolt määratud isikule.

Rahakaardi edastamise teenust kasutavad erinevad riiklikud institutsioonid, saatkonnad, kohtutäiturid, erasektori ettevõtted, postimüügifirmad ja eraisikud.

"Meie eesmärk on olnud teha rahakaarditeenus kliendile võimalikult mugavaks," rääkis Vainult. Eesti Post edastab riigisisesed rahakaardid postkontorite vahel elektroonselt. Sellele tulemusel jõuab raha adressaadini kiiremini, pärast rahakaardi postkontoris vastuvõtmist on see võimalik juba kümmekonna minuti pärast saajale sobivas postkontoris välja maksta.

Tänu elektroonsele edastusele pole rahakaarti väljamaksev postkontor enam seotud saaja elukohaga. Saades teate rahakaardi saabumise kohta, võib klient pöörduda endale sobivasse postkontorisse.

Maksimaalne rahakaardiga saadetav summa on 1000 EURi. Eelmisel aastal saadeti Eesti Posti vahendusel 32 501 riigisisest rahakaarti.

Hetkel kuum