Kreeka võib arvestada järgmise laenumaksega

Sirje Rank 17. juuni 2011, 00:00

"Olen kindel, et tuleval pühapäeval suudab eurogrupp ära otsustada juuli alguses viienda osa väljamaksmise Kreekale antud abilaenudest," ütles Rehn, väljendades usku, et selline lahendus on vastuvõetav ka IMFile, vahendas agentuur Reuters.

"Samas kontekstis arutab eurogrupp pühapäeval-esmaspäeval Kreeka järgmise abiprogrammi sisu ja tingimusi ning seda, kuidas toimub erasektori kaasamine," ütles Rehn.

Rehn ütles, et selline kahekäiguline lähenemine võimaldab Kreekal pankrotti vältida ning siluda teed uue abistrateegia kokkuleppele. "Olen sügavalt veendunud, et sellise kaheetapilise lähenemisega ja ühel meelel IMFiga suudame ära hoida õnnetuse stsenaariumi," ütles Rehn.

Varem oli IMF hoiatanud, et saab oma osa 12 miljardist eurost välja maksta vaid juhul, kui Kreeka rahavajaduste katmises on aasta perspektiivis selgus majas.

Sisuliselt tähendavad Rehni sõnad seda, et Kreeka võlakohustuste finantseerimine oleks septembrini tagatud. Mis septembrist edasi saab, otsustatakse juulis.

Ühtlasi kutsus Rehn Kreekat üles IMFi ja ELiga kokku lepitud uut majandusprogrammi kinnitama. "Kahju, et katsed selles üksmeelt saavutada eile ebaõnnestusid," ütles Rehn Kreeka viimaseid poliitilisi arenguid kommenteerides. "Pingutuste eest pankroti vältimiseks, millel oleksid Kreeka jaoks katastroofilised tagajärjed, vastutavad kõik poliitilised jõud," ütles Rehn.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing