Fortum Helsingi börsil jälle languses

Jussi Hieta aka Somm Tallinnast 21. juuni 2011, 12:11

Eile langes energiakontserni Fortum aktsia 6,71% ning täna näib trend jätkuvat - kell 12:30 oli aktsia 2,92% languses.

Fortumi languse taga on Soome valitsuse uus koalitsioonileping. Fortumit mõjutab kaks uue valitsusprogrammi punkti: tulevane valitsus suhtub negatiivselt uute tuumaelektrijaamade ehituslubade väljastamisse ja lisaks kavatsetakse kehtestada nn. "Windfalli" maks. Maksu plaanitakse koguda 100 miljonit eurot aastas, millest Fortumi osa on umbes pool. Kuigi summa on suur, vastab ta vaevalt 3 protsendile ettevõtte käesoleva aasta prognoositud majandusaasta tulemustest. Lisaks on 100 miljoni euro suurune maksusumma ilmselgelt väiksem varasemast kuni 300 miljoni euro suurusest ettepanekust.

Fortum tõusis hiljuti Soome väärtuslikumaks börsiettevõtteks tänu Nokia langusele.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. June 2011, 12:58
Otsi:

Ava täpsem otsing