USA Senat tühistas 4. juuli vaheaja

Maarja-Liis Mitri 30. juuni 2011, 21:21

Seoses võlatähtaegade lähenemise ning vabariiklaste ja demokraatide vahelise kokkuleppe puudumisega võlapiiri ja eelarve osas tühistas USA Senati demokraatide liider Harry Reid 4. juuli vaheaja.

4. juulil tähistab USA iseseisvuspäeva, mis on ametlikult vaba päev.  

Reid põhjendas oma otsust, öeldes, et aega jääb üha vähemaks ning Senat jätkab oma tööd, et jõuda lõpuks kokkuleppele, mis võimaldaks USA-l augustis aeguvad võlad ära maksta ja leiaks lahenduse eelarvedefitsiidi vähendamiseks.  

Vabariiklased ei ole nõus demokraatide nõutud maksutõusuga, samal ajal kui viimased keelduvad kärpimast kulutusi tervishoiule.

Debatt on muutumas üha isiklikumaks. Demokraadid nõudsid oma kõnes Senati ees, et lõpetataks maksusoodustused võistlushobustele, jahtidele ja eralennukitele, vihjates ühtlasi ka republikaanide liidri Mitch McConneli koduosariigile Kentucky'le, mis on tuntud hobuste võidusõitude poolest.

Demokraadist senaator Charles Schumer sõnas, et vabariiklased nõuavad järske kulutuste kärpeid ja takistavad oma nõudmistega uute töökohtade loomist, et  2012. aasta presidendivalimiste ajal Obamat aeglases majanduskasvus süüdistada. "Vabariiklased ei vastanda end enam ainult presidendile, vaid kogu majandusele, " kommenteeris Schumer.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2011, 21:21
Otsi:

Ava täpsem otsing