Silvia Kruusmaa • 11. juuli 2011 kell 13:28

Reform: pensionid tõusevad järgmisel aastal

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Remo Holsmeri sõnul näitab selle aasta esimese kvartali 8%line majanduskasv ning eelmisel nädalal Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt avaldatud suveprognoos, et järgmisest aastast hakkavad pensionid taas tõusma, teatas Reformierakond.

„Eesti majandus kasvab. Tööviljakuse aastakasv oli selle aasta esimeses kvartalis 22%. See on põhjus, miks ka keskmine palk kasvas 4,5 protsenti võrreldes aastatagusega. Palgatõusu taga on eelkõige ettevõtete kasvanud efektiivsus ja töötajate suurem tootlikkus," selgitas Holsmer. Holsmer märkis, et  majanduskasvust saavad kasu kõik. "Tänu tööpuuduse vähenemisele ja paranenud sotsiaalmaksu laekumisele suurenevad järgmisel aastal ka pensionid,“ lisas Holsmer. Eesti Konjunktuuriinstituut (EKI) kergitas eelmisel nädalal avaldatud suveprognoosis Eesti tänavuse majanduskasvu prognoosi 4,5 protsendilt 5,5 protsendile. Keskmine vanaduspension on viimase viie aastaga kasvanud 50% ja see kasvab kiiremini kui keskmine palk.

Hetkel kuum