Vara loodetud tõusust saanud müügilaine

Fredy-Edwin Esse 13. juuli 2011, 00:00

Hea ja halva vahel õhuke piir. Eelmisel nädalal kerkis Nasdaq OMXT indeks 5,64%, 692,57 punktini, mis on suurim nädalane tõus alates selle aasta algusest. See oli positiivne sõõm värsket õhu börsile, mis oli pidevas langustrendis juba veebruari lõpust peale.

Kuid paraku paistab, et see nädal oli kõigest erand, sest selle nädala esimesed kaks päeva on täiesti punased olnud. Kahe kauplemispäevaga on Tallinna börsi indeks kukkunud juba 4% ning tõsisemate murede taustal ei ennusta, et meeleolu muutus võiks niipea tulla.

Must lammas. Börsi must lammas on aga Baltika, mille aktsia langusele ei paista piiri. Eilsega kukkus aktsia 17%, 0,504 euroni. Baltika aktsia maksis viimati sedavõrd vähe 2009. aasta märtsi esimeses pooles, mil aktsiaturud üle maailma olid finantskriisi sügavaimas augus. 11. märtsil 2009 maksis Baltika aktsia 0,51 eurot ning põhi saavutati kaks päeva hiljem, kui aktsia maksis 0,457 eurot.

Praeguse hinnataseme juures pole kahtlustki, et turult firma soovitud 0,5 miljonit eurot ei kogu ning kahtlus püsib, kas suuraktsionärid on nõus sedavõrd madala hinnataseme juures sõna pidama ja garanteerima 80% uuest emissioonist. Mis saab aga Baltika juhtkonnast olukorras, kus enda firma BMIG kaudu on aktsiate tagatisel võetud ligi 120 miljoni krooni eest laenu ja see tagatis muudkui sulab?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing