Klaasikunsti aasta kokkuvõte Kullos

AP 15. juuli 2011, 00:00

2011. aasta ühisnäitusel valgustavad Eesti klaasikunstnikud olulisi ühiskonnas ja iseendas toimuvaid sündmusi ja arengut teema "Paar" kaudu. Tegijate sõnul ei piisa kunstnikul ühest artefaktist, et väljendada oma ideed, vaid selleks on vaja paari, mis omavahelises harmoonilises või vastanduvas sidemes moodustab just sellise teose, mis kannab edasi vajalikku infot.

Kunstiteos võib defineerida ennast teise kunstiteose kaudu. Üks võib jääda liiga üksikuks. Kaks täiustavad ja toetavad teineteist, et luua särav tervik, on kommenteerinud näituse tegijad.

Nende kunstnike meelest, kelle töid näha saab, pole tihtilugu olemas ühte puhast seisukohta, absoluutset tõde. Olulistel teemadel on ühiskonnas alati vähemalt paar vastanduvat vaatepunkti. Samuti võib ühes kunstiteoses peegelduda nii rikkalik sisemaailm, et võimatu on seda üheti mõista, tekib mitu erinevat tõlgendust.

Aastanäitusest võtab osa 26 Eesti klaasikunstnikku. Nende seas on näiteks Kairit Annus, Sofi Aršas, Piret Ellamaa, Malle Karik-Hallimäe, Kai Kiudsoo-Värv, Eve Koha, Helena Kreem, Marilin Kristjuhan, Eeva Käsper jpt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing