Mereiluduste paraad Tallinnas

Signe Sillasoo 15. juuli 2011, 00:00

Kohale tuleb hulk purjekaid ja muid merealuseid. Uhkeim neist on 1926. aastal Hamburgi reederfirma Ferdinand Laeisz tellimusel Joh. C. Tecklenborgi laevatehases ehitatud teraskere ja mastidega purjelaev Krusenstern.

"See on üks uhkemaid ja ilusamaid vaatamisväärsusi Tallinna merepäevade ajaloos. Oleme selle nimel tööd teinud alates 2008. aastast. Teda saab reedest näha reisisadama D-terminali kõrval," tutvustas festivali projektijuht Eva Saar.

Peale Krusensterni ja paljude teiste Ukraina, Taani ja Eesti meresõidukite, mis huvilisi pardale külla ootavad, toimub tegevusi rohkelt ka sadamate ümbruses, vees ja maismaal. Kavas on ujumisvõistlus, regatt, laadad, festival Tangosadam, mille keskmes mainitud temperamentne tants, purjetamisvõistlus jpm.Päikesetõusuga merele. "Peetri sadamas on meil programm sel aastal natukene suurem kui eelmisel. Seal toimub ujuv paadifestival ja mullu katseprojektina käivitunud purjevarjuteater, mis on sel aastal hulga suurem kui mullu. Eelmise aasta vedurlaevade tantsu-show asemel on meil laupäeva päeval kell 3 kavas veekoerte demonstratsioonesinemine koos politsei- ja piirivalvesalgaga," loetles Saar põnevaid sündmusi.

Loomulikult ei puudu festivali kavast ka muusikasündmused. "Laupäeval 4.30 lähme sõidame laevaga välja, et vaadata kauni muusika saatel päikesetõusu. Et huvi on selle vastu niivõrd suur, siis kell 7 teeme uue reisi," toonitas Saar.

Kavas on veel Jazzkaarega ühes korraldatavad kontserdid, Tanel Padari ja The Suni kontsert, vast nooremale publikule meelepärane Mutant Disco jpm.

Täna avatakse publikule Eesti meremuuseumi valmimisjärgus lennusadama angaarid, kus näeb ilmavalgust helilooja Helena Tulve ja kunstnik Tarvo Hanno Varrese kultuuripealinna aastaks loodud uudisteos "Sool" sopranite Eve Kopli ja Tui Hirve esituses.Veekarneval ja ökosaar ootavad külastajaid. Üks tähelepanuväärsemaid ettevõtmisi toimub pühapäeval kell 14. Rongkäiguga Raekoja platsilt algab Nargenfestivali veekarneval "L'Arlecchino don Giovanni", mille raames saab osa maailmakuulsa Itaalia maskiteatri Pantakin Company etendusest.

Väga tihe programm on sel aastal ka kultuurikilomeetril. "Tasub võtta see aeg, et seal jalutada ja toimuvat nautida," sõnas Saar. "Ära tasuks käia kindlasti ökosaarel, väntorelifestivalil, disainimajas või avastuskeskuses," tõi ta välja põnevaid kohti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing