J.P. Morgan alandas LinkedIni aktsia reitingut

Maarja-Liis Mitri 18. juuli 2011, 18:49

Juhtiv finantsteenuste firma J.P. Morgan asendas täna LinkedIni aktsia ostusoovituse neutraalse reitinguga, olles aktsiaemissiooni korraldajatest esimene, kes sarnast teguviisi sotsiaalvõrgustiku suhtes rakendab.

Eelturul langes LinkedIni aktsia hind peaaegu 5 protsenti, jõudes tasemele 104,75 dollarit. Aktsia hind murdis esimest korda läbi 100 dollari piiri eelmise nädala lõpus.

Doug Anmouth J.P. Morganist sõnas, et ettevõtte otsus ei olnud kuidagi seotud mingite fundamentaalsete probleemidega LinkedIni tegevuses vaid põhineb pigem hinnangutel. Ühtlasi jättis investeerimispank aktsia 85-dollarilise hinnasihi muutmata. 

J.P Morgani hinnangul on oodata, et LinkedIni 4. augustil avalikustatavad majandustulemused näitavad eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tugevat tulude kasvu.

Vaatamata tänastele kaotustele, kaubeldakse sotsiaalportaali aktsiatega ikka palju kõrgemal hinnatasemel kui prognoositud hinnasihid. Teised investeerimispangad, kes IPO-s osalesid (UBS, Bank of America ja Morgan Stanley) soovitavad aktsiat jätkuvalt osta.

LinkedIn sisenes börsile 19. mail, kus aktsia esmaemissiooni hinnaks oli määratud 45 dollarit. Ühtalsi oli ettevõtte esimene tugeva profiiliga sotsiaalvõrgustikest, kes börsinimekirjadega ühines. Oodata on veel nii Grouponi, Zynga kui ka Facebooki debüüti, kellest esimesed kaks on oma IPO dokumendid juba esitanud.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2011, 18:49
Otsi:

Ava täpsem otsing