Trigon on kolmandat aastat kahjumis

Katariina Krjutškova 20. juuli 2011, 18:37

Investeerimise ja nõustamisega tegeleva Trigon Capitali 2010. aasta koondkahjum oli ligi 147 miljoni krooni, ettevõtte omanik Joakim Helenius loodab sel aastal kasumit teenida.

2010. aasta 146 miljoni kroonise kahjumi taga on peamiselt Trigon Agri tulemuslikkusega seotud aktsiaoptsioonide väärtuse langus ja kinnisvaraprojekti Gate Tallinn akumuleeritud tulemustasude allahindamine.

Ülemöödunud majandusaastal oli ettevõtte koondkahjum peaaegu 500 miljonit krooni ja mullu 106 miljonit krooni.

Helenius rõhutas, et ettevõtte operatiivne rahavoog oli 2010. aastal 10,8 miljonit krooni, kuid ülemöödunud aastal oli see veel 20 miljoni krooniga miinuses.

„Aruandest nähtub, et me teenime rohkem raha, kui kulutame,“ sõnas Helenius. Ta lisas, et ettevõtte bilanss on hea ja võlad samuti väiksed, pealegi on tema hinnangul ettevõtte vara hinnatud realistlikult. 

Helenius sõnas, et kahjum on tingitud halvast turuolukorrast, mis on mööduv nähtus. „Kui turud on halvad, näitame suuri kaotusi. Kui turud on head, võime teenida enneolematut kasumit,“ selgitas Helenius. Ta lisas, et kui midagi traagilist turge ei raputa, jõuab Trigon Capital juba sel aastal kasumisse.

Finantsturgude arenedes plaanib grupp mahtude suurendamist ja uute töötajate värbamist. „Tahame luua väga tugeva tiimi, kus on väga erinevate kogemustega ja kõrgelt haritud inimesed,“ sõnas Helenius. Inimeste väljavahetamist ei pidanud ta hetkel vajalikuks.

ASi Trigon Capitali gruppi kuuluvate ettevõtete põhilisteks tegevusaladeks on nõustamine investeerimisalastes ja majandustegevust puudutavates küsimustes, portfellihalduse ning väärtpaberivahenduse teenuste pakkumine. Trigon Capital tegeleb ka kinnisvarainvesteeringute ja arendamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2011, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing