Romet Kreek • 2. august 2011 kell 8:57

Pangad soovitavad vältida Itaalia ja Hispaania võlakirju

Bank of America varahaldusüksus Merrill Lynch Global Wealth Management ei ole veendunud, et Kreeka teine päästepakett suudaks kriisi peatada ning ei pane sentigi oma 1,5 triljonist dollarist hallatavast varast Itaalia või Hispaania varadesse, vahendab Bloomberg.

Merrill ei ole üksi. Deutsche Banki DWS Investment, kelle hallata on 390 miljardi dollari eest varasid ja Legal & General Investment Management  500 miljardit dollarilise varade mahuga on alakaalus Hispaania võlakirjades.

Entusiasmi puudumine ähvardab hiljutist Kreeka võlakokkuleppet, kuna investorid ei ole veendunud selles lahenduses, mis on viinud Itaalia ja Hispaania võlakirjade tootlused tõusule. Kardetakse, et Kreeka võlakirjade kahjuga ei pruugi asi piirduda.

Itaalia kümneaastase võlakirja tootlus tõusis Nordea panga andmetel 6,16 protsendile, mis kõrgeim alates 1997. aastast. Itaalia kahe aastase võlakirja tootlus tõusis 4,61 protsendile, olles kõrgeim alates 2008. aasta augustist.

Hispaania kahe aastase võlakirja tootlus oli 4,48 protsenti, mis on samuti kõrgeim alates 2008. aasta augustist. Hispaania kümneaastase võlakirja tootlus oli 6,33 protsenti ehk kõrgeim alates 1997. aastast

Hetkel kuum