Majutusettevõtetes ööbis I poolaastal rekordarv turiste

Kadrin Karner 10. august 2011, 09:25

Majutusettevõtetes peatus selle aasta esimeses pooles ligi 1,2 miljonit välis- ja siseturisti, mis oli 15% enam kui eelmisel aastal samal ajal ja 10% rohkem kui senise kümnendi parimal 2008. aasta I poolaastal, teatas statistikaamet.

Majutusettevõtetes peatus ligi 800 000 välisturisti, mis on 17% enam kui eelmise aasta I poolaastal ning viiendiku võrra rohkem kui kümnendi parima, 2008. aasta esimesel poolel.

Välisturistide arv suurenes I poolaastal kõigis peamistes turismipiirkondades Põhja-, Lääne- ja Lõuna-Eestis. Populaarseim sihtkoht oli jätkuvalt Tallinn, kus peatus kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Eelmise aasta I poolaastaga võrreldes saabus rohkem välisturiste kõigist peamistest turismipartnerriikidest ? Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Rootsist, Lätist ja Suurbritanniast. Enim kasvas Suurbritanniast ja Venemaalt saabunud turistide arv (vastavalt 90% ja 50%).

Majutusettevõtetes peatus 400 000 siseturisti, mis on 11% enam kui eelmise aasta I poolaastal, kuid vähem kui 2007. ja 2008. aasta samal ajal. Siseturistide meelissihtkohtadeks on jätkuvalt Harju ning Pärnu maakond, kuid meelsasti peatutakse ka Tartu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Selle aasta juunis pakkus külastajatele teenust 1074 majutusettevõtet. Majutusettevõtetes peatus 294 000 sise- ja välisturisti ehk 17% enam kui eelmise aasta juunis. Külastajate käsutuses oli 20 600 tuba ja 46 900 voodikohta. Täidetud oli pool tubadest ja 41% voodikohtadest. Keskmisest suurem voodikohtade täitumus oli Tallinna, Pärnu ja Tartu majutusettevõtetes.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 29 eurot ning oli 2010. aasta juuniga võrreldes 8% kallim, kuid 3 eurot odavam kui 2008. aasta juunis.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2011, 12:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing