Toornafta hind on pööranud tõusule

Fredy-Edwin Esse, California 10. august 2011, 14:18

New Yorgis 10 kuu madalaimale tasemele kukkunud toornafta hind on pööranud tõusule, sest investorid panustavad kahanevatele varudele ja USA Föderaalreservi eilsetele kommentaaridele.

Esimest korda viimase kolme päeva jooksul on nafta hind taas kallinemas, sest Föderaalreserv (Fed) teatas eile, et hoiab baasintressimäärasid nulli lähedal kuni 2013. aasta keskpaigani ning kasutab teisi vahendeid " vastavalt vajadusele".

Ameerika Bensiini Instituudi sõnul kukkusid läinud nädalal toornafta varud alates juunist kiireimas tempos. Samas ajal ütles Rahvusvaheline Energiaagentuur, et peab ilmselt kärpima järgmise aasta nafta nõudluse prognoosi.

"Brent ja WTI on täna hommikul tugevalt tõusnud tänu turgude paremale meelestatusele pärast Fedi kommentaare," ütles Commerzbanki analüütik Carsten Fritsch Bloombergile.

New Yorgi kaubabörsil tõusis täna hommikul toornafta septembrikuu tellimuste hind 4,3% võrra, 82,47 dollarini barrelist. Sel aastal on nafta hind USAs kukkunud 11%. Brenti segu septembrikuu tellimuste hind tõusis samal ajal 3,6%, 106,24 dollarini barrelist.

USA ja Euroopa nafta hindade vahe on rekordiliselt kõrge. Hetkel on vahe taandunud 23,92 dollarini, kuid täna saavutati 24,01 dollari peal uus rekord.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2011, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing