Wall Streeti suurimad luuserid

Fredy-Edwin Esse 12. august 2011, 00:00

Võime küll kiruda, kuidas praegune kaootiline aeg börsidel laostab väikeaktsionäre ja nende raskesti kogutud sääste, kuid suurimad kaotajad pole üldsegi mitte nemad. Viie suurima Wall Streeti panga juhid kaotasid vähem kui kahe nädalaga ligi 100 miljonit dollarit iseenda raha.

Terve finantssektor kannatab. Luuserite tabeli tipus troonib Goldman Sachs Groupi juhatuse esimees ja tegevjuht Lloyd C. Blankfein, kes augustiga on kaotanud ca 52 miljonit dollarit isiklikku raha. Seda on rohkem kui järgmisel neljal pangajuhil kamba peale kokku.

Bank of America, Citigroupi, JPMorgan Chase'i, Morgan Stanley ja Goldman Sachsi juhtide aktsiate väärtus kukkus 29. juulist eilseni 94 miljoni dollari võrra. Sellest 40 miljonit kaotati üleeile.

Kolmapäeval kukkus 81 ettevõttest koosnev S&P 500 Financials indeks 7,1% ning augustis on miinus juba 18%. Bank of America on seni olnud suurim kaotaja, mis üleeile kukkus 11% ning alates 29. juulist on kaotanud kolmandiku enda turuväärtusest.

Reiting omab tugevat mõju. "Terve minu varandus on selles firmas," ütles BofA tegevjuht Brian T. Moynihan Bloombergile. "Me usume sellesse aktsiasse ja te näete meid seda veelgi ostmas," teatas Moynihan.

Sama juttu räägib ka JPMorgani juht James Dimon, kes augustiga on kaotanud 31 miljonit dollarit. "Ma garanteerin teile, et viie aasta pärast maksab aktsia rohkem kui praegu," ütles Dimon CNBC-le.

Mind ennast teevad pankade aktsiad äärmiselt ettevaatlikuks ja kui kellelgi on tõesti plaan mingi panga aktsiaid osta, siis mõelge mingi parem alternatiiv välja. Tõsi, nii Euroopas kui ka USAs on pangandussektor kõige raskemini pihta saanud ja aktsiad kukuvad 2009. aasta tasemele, kuid sellegipoolest seisavad pankadel sellised väljakutsed veel ees, mis ei luba üleliia positiivselt tulevikku vaadata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing