Washington Times: Drambjani ajendasVene propaganda?

Meelis Mandel 15. august 2011, 11:12

Eesti uurib, kas Karen Drambjani võis tulistamisele kaitseministeeriumis tõugata Venemaa propagandarünnak, kirjutas pühapäevane The Washington Times.

Leht tsiteerib kaitseminister Mart Laari, kelle sõnul on "üks võimalusi, mida me uurime, kas päästikuks, mis seda isikut inspireeris tegudele, on eriti viimasel nädalal käivitunud massiivne Venemaa propagandarünnak Eesti vastu."

Laari sõnul on Venemaa viimase kuu jooksul võtnud sõna Eesti valitsuse vastu, nii on ka tema perekonda nimetatud natside kaasajooksikuks, mis on eriti solvav, kuna tema vanaisa tapeti natside poolt, kirjutab leht.

Samuti puudutas IRLi juht Mart Laar seda teemat täna Stockholmis kõnet pidades. "Venemaa avaldused ei ole alates Balti riikide iseseisvuse taastamisest 20 aastaga palju muutunud. Nagu viimased sündmused näitavad, on valet piisavalt korrutades võimalik leida kasvõi üks õnnetu inimene, kes seda usub ja radikaalsel moel püüab maksma panna," sõnas ta.

Laar kõneles täna Rootsi välispoliitika instituudi Balti riikide iseseisvuse taastamise 20. aastapaevale pühendatud seminaril, mille teema oli Vene-Balti suhted parast iseseisvuse taastamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2011, 08:01
Otsi:

Ava täpsem otsing