Altia: mullu osteti 15% rohkem viina

Kaisa Gabral 16. august 2011, 08:16

Tuginedes Eesti Konjuktuuriinstituudi uuringule „Eesti alkoholiturg 2010.aastal“ ostsid turistid Eestist kaasa 2010. aastal 3,8 miljonit liitrit viina, mis on 15% võrra rohkem kui aastal 2009 (3,3 miljonit liitrit), kommenteeris Altia kontserni Baltikumi direktor Kristel Mets.

"Turistide kange alkoholi ostude suurt kasvu sel aastal tunda veel ei ole. Küll aga on üllatavalt suurenenud veini müük, kuigi veini jaehindade vahe Eestis ja Soomes ei ole nii tuntav kui kangel alkoholil. Meie hinnangul on paljud Soome turistid hakanud ostma õlle ja siidri asemel enam veine ja seda eelkõige Eesti kauplustes oleva hea laia valiku tõttu," märkis Mets.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. August 2011, 10:02
Otsi:

Ava täpsem otsing