Indrek Kald • 17. august 2011 kell 11:11

115 aastat esimesest surmaga lõppenud autoõnnetusest

Täna möödub 115 aastat esimesest surmaga lõppenud autoõnnetusest, mis toimus Inglismaal Londonis.

Esimene auto põhjustatud ja surmaga lõppenud liiklusõnnetus leidis aset  17. augustil 1896. Õnnetuse ohvriks oli 44aastane kahe lapse ema Bridget Driscoll, kes oli tulnud vaatama tantsuetendust. Õnnetuse põhjustas kogenematu autojuht Arthur Edsell, kelle sõidukogemus piirdus kolme nädalaga. Samuti puudusid tal juhiload.

Pärast kuue tunni pikkust uurimist tunnistati avarii õnnetusjuhtumiks. Edsell ja  autofirma pääsesid karistuseta. Õnnetuse ohvrit uurinud arst võttis õnnetuse kokku nii: "Ma usun, et sedasorti lollusi ei juhtu enam kunagi".

Eesti esimene surmaga lõppenud autoõnnetus juhtus 1908. aastal Tallinnas Jaani kiriku lähistel, mil kohalik kivitööstur ei tulnud auto juhtimisega toime ja sõitis otsa 75aastasele mehele, teatas Eesti Maanteemuuseum.

Hetkel kuum