USA kinnisvaralaenude intressimäärad 50 aasta madalaimal tasemel

Maarja-Liis Mitri 18. august 2011, 21:28

USA hüpoteegikontserni Freddie Mac andmetel on hüpoteeklaenude intressimäärad 50 aasta madalaimal tasemel, vahendab finantsuudisteportaal Bloomberg.

Kolmekümneaastase laenu keskmine intressimäär kukkus sel nädalal 4,15 protsendile, mis on madalaim tase rohkem kui 50 aasta jooksul. Viieteistaastase laenu keskmine intressimäär kukkus 3,5-lt 3,36 protsendile.  

Intressimäärade langus on seotud võlakirjade tulususe vähenemisega, sest USA kümneaastase võlakirja tulusus on ühtlasi ka tarbijalaenude intressimäärade orientiiriks.  USA kümneaastase võlakirja tulusus tegi täna rekordi, alanedes 1,9735 protsendini pärast seda, kui Morgan Stanley oli kärpinud maailmamajanduse kasvuprognoosi.

Samas pole kinnisvaralaenude väiksed intressimäärad, kinnisvara nõudlust suurendanud. USA kinnisvaraturg on jätkuvalt kriisis. Juulis kukkus ootamatult ka vanade eluasemete müük 3,5% võrra, kuigi varemalt oli ennustatud väikest tõusu.

"Madalad intressimäärad on mingil määral abiks, kuid samas heidavad nad valgust muredele majanduses," ütles majandusteadlane Scott Brown. "Võlakirjadesse investeerimise ajendiks on hirm," kommenteeris mees võlakirjade hindade tõusu ja sellega kaasnevat tulususe langust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2011, 21:28
Otsi:

Ava täpsem otsing