BlackRock: majanduslanguse riskid liialdatud

Meelis Mandel, Silvia Kruusmaa 25. august 2011, 12:40

USA ja Euroopa võlakriisile ilmselt kergeid lahendusi pole, kuid kindla uue majanduslanguse riskidega on liialdatud, arvab maailma suurim varahaldusfirma BlackRock oma värskes turuanalüüsis.

Kauppalehti tsiteerib BlackRocki iShare investeerimisstrateegi Russ Koesterichit, kelle arvates püsib maailmamajanduse kasv aneemiline ehk vaevumärgatav. Majandusnäitajad viitavad tema sõnul pigem nõrga taastumise, kui globaalse languse suunas.

Koesterich juhib tähelepanu, et kuigi üle maailma on viimasel ajal tulnud nõrku majandusnäitajaid, on peamised indikaatorid teistsugused, kui 2008. aasta languse ajal. Nii USA majanduse ISMi uute tellimuste indeks, kui Chigago Fedi CFNAI-indeks viitavad järgmisele kvartalile kaheprotsendilist kasvu. Ka Euroopa juhtivad indeksid ei viita Koesterichi sõnul märkimisväärsele majanduse tagasilöögile kolmandas kvartalis.

Kahekohaline majanduslangus või Euroopa pangakriis pole Koesterichi arvates veel reaalsus. „Investorid arvestavad hetkel kõige halvemate variantidega. Kui aga jubedad majandusuudised leevenduvad lihtsalt nõrkusest rääkivateks uudisteks, võivad kursid elustuda,“ kirjutas Koesterich.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. August 2011, 12:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing