Deftones pakub kloostris kärtsu ja mürtsu

ÄP 26. august 2011, 00:00

Kolmapäeval esineb Eestis maailma alternatiivroki eliidi hulka kuuluv Ameerika bänd Deftones, kes tutvustab oma viimase albumi "Diamond Eyes" materjali.

Esimest korda esines Deftones Eestis 2006. aasta juunis Rock Cafés. "Kuigi Deftonesi esialgne soov oli anda Tallinnas kontsert siseareenil, pakkusime meie välja Pirita kloostri varemed ja bändi korraldustiim oli meie valikuga igati nõus. Olen veendunud, et sellise atmosfääriga toimumispaik annab kontserdile väärtust juurde," sõnas BDG Musicu tegevjuht Eva Palm.

Deftones alustas tegevust 1980. aastate lõpus California osariigi pealinnas Sacramentos. Pärast debüütalbumi "Adrenaline" (1995) väljaandmist kogus bänd kiiresti kuulsust tänu lugematutele kontsertidele, sealhulgas tuuritamisele koos Ozzy Osbourne'i ja Korniga.

Aastal 2000 jõudis Deftones albumiga "White Pony" Billboardi edetabeli tippu. Singlid "Change (In the House of Flies)", "Digital Bath" ning "Back to School (Mini Maggit)" aitasid albumil saavutada plaatinastaatuse ning lugu "Elite" pälvis ka Grammy auhinna.

Eelmisel aastal ilmus bändilt kuues stuudioalbum pealkirjaga "Diamond Eyes". See võeti hästi vastu, kriitikudki jagasid kiidusõnu.

Deftonesi omapärase stiili tõttu ei ole ei ajakirjanikud, kriitikud ega ka tavakuulajad suutnud määrata üheselt bändi žanrilist kuuluvust.

"Me ei ole peobänd, aga me ei tee ka dark-rock'i. Me pole maailma kõige artistlikum bänd, aga me ei ole ka lihtsad ja lõbusad. Meile on raske mõne konkreetse muusikastiili silti kaela riputada," selgitas Deftonesi laulja Chino Moreno.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:15
Otsi:

Ava täpsem otsing