Esimeste kordade võlu

Signe Sillasoo 26. august 2011, 00:00

Paar päeva tagasi sattusin ühe sõbraga rääkima põgusalt sellest, kus ja kuidas ma aastate eest oma esimese intervjuu tegin. Toimus see ühe rokkbändiga pärast kontserti n-ö telgitagustes. Lihtne ei olnud, süda puperdas sees. Mida küsida? Äkki on totrad küsimused? Äkki jään jänni? Ühesõnaga tuhat kõhklust.

Õnneks ei olnud ma seda lugu tehes üksi. Noor fotograaf, kes pildimaterjali kogus, tuli selles situatsioonis mulle appi ja küsis ka paar küsimust. See oli tore. Kokkuvõttes ei ehmunudki ma ära, pigem sain innustust ametit edasi õppida. See esimene kogemus jäi positiivselt meelde, niisamuti nagu loo kirjutamine ja trükimustas nägemine. Õppisin palju ja julgust sain ka juurde.

See on see esimeste kordade maagia, olgu tegu millega tahes. On see siis tööle kandideerimine, tööle saamine, armumine, autosõidu õppimine, suudlus, eksami sooritamine, looma võtmine, maja ostmine vms. Neis heast tahtest tekkinud kohmetutes olukordades ootab igaüks tuge ja tagasisidet, et innustunult edasi minna. Mina seda sain ja hirmunult saba jalge vahel tagurpidikäiku sisse ei pannud. Pigem vastupidi.

Sel nädalal ootab kerge kohmetuse ja ootusärevusega oma esimest tagasisidet festival "Tallinna tornid". See on ettevõtmine, mis puhub pealinna tornidesse - nii linnamüüri omadesse kui ka moodsatesse klaasist tornehitistesse - muusika ja kontsertidega teistmoodi elu sisse.

Tasub uurima minna, pühendunud tegemise korral asi soojalt vastu võtta ja ehk ka ebaeestlaslikult positiivset tagasiside anda. Siis peaks küll lootust olema, et ettevõtmine ka järgmisel aastal jätkub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing