LHV juht: Eesti pangad annavad Euroopa omadele silmad ette

Kadrin Karner 26. august 2011, 00:00

Lisaks Eesti panganduse üldisele tasemele kiitis Kilu ka internetipankade taset. "Internetipank võiks olla see, mida Euroopasse eksportida. Võrreldes Euroopa pankadega on Eestis tegutsevate pankade internetipangad maailmatase," rääkis Kilu eile toimunud LHV Panga internetipanka, uut teeninduskeskust ja pangakaarte tutvustaval pressiüritusel.

Lõhmus võrdleb LHV Panka Hansapangaga. "Olen LHV Panga kasvu ja bilanssi pidevalt võrrelnud Hansapanga omadega. Kui LHV Pank oli eelmisel aastal sama suur, kui Hansapank oli aastal 1994, siis nüüd oleme kasvanud sama suureks, kui Hansapank oli aastal 1995. Eesmärk on sama suurt kasvutempot hoida," rääkis LHV Panga nõukogu esimees Rain Lõhmus ja lisas, et tema arvates on see realistlik.

Lõhmuse sõnul üritatakse LHVs panka teha terve mõistusega ehk antakse endale aru, et kõike ei peagi tegema. "Teeme neid asju, millesse me usume," lisas ta. "Üks, mis on oluline ja mida enda tegevuse puhul silmas peame, on see, et majandused on ära rikutud madalate intressimääradega. Praegu intressimäärade keskkonda vaadates võib öelda, et sellist asja ei ole pika aja jooksul olnud ja see on natuke nagu dopingu kasutamine spordis. Madalad intressid on doping. Aga igavesti dopingut ei kasuta - kas hakkab tervisele või jääd vahele," selgitas Lõhmus ja lisas, et ükskord tuleb kainenemine ja on täiesti võimalik, et see tekitab probleeme ka pankadele.

Algselt oli LHV-l plaanis eile esitletud päris oma pangakaartidega turule tulla juba selle aasta aprillis, aga LHV Panga juhatuse esimehe sõnul võtsid ettevalmistused planeeritust rohkem aega. "Ma arvan, et viie aasta pärast oleme välja andnud umbes 100 000 kaarti. Kliente on vähem, aga kui vaadata, et meil on praegu üle 70 000 pensionifondi klienti, siis need on inimesed, kes on meiega juba mingil määral seotud ja usaldavad meid," vastas Kilu küsimusele, kui palju pangakaartide väljastamine LHV Pangale kliente võiks juurde tuua. "Usun, et suur hulk nendest inimestest on ka need, kes võiks meie teenuseid kasutada," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing