Lukoili kasum kasvas 67%

Fredy-Edwin Esse, California 31. august 2011, 13:47

Venemaa suuruselt teine naftatootja OAO Lukoil teatas 67% kasvanud teise kvartali puhaskasumist tänu toornafta hinna tõusule.

Moskvas baseeruva firma puhaskasum kasvas 3,25 miljardi dollarini, olles aasta tagasi samal ajal kõigest 1,95 miljardit. Tulemus pühkis minema ka Bloombergi poolt küsitletud analüütikute prognoosid, kes keskmiselt nägid 2,95 miljardi dollarilist kasumit.

Lukoil on otsimas võimalusi laieneda rahvusvaheliselt, sest firma traditsioonilised Lääne-Siberi naftaväljad vananevad ja Põhja-Venemaal koos ConocoPhillipsiga arendatud väljad toodavad oodatust vähem toornaftat.

Firma tootmismaht kukkus 4,7% võrra, võrdudes 2,14 miljoni barreliga päevas. Maagaasi tootmismahud kasvasid 0,3%, 4,53 miljardi kuupmeetrini.

"Me ootame huviga firma uuendatud 2011-2012. aasta tootmismahtude väljavaadet," teatas eile UralSib Financial klientidele. "Me jätkuvalt eelistame Lukoili Rosneftile, kuna meile meeldib esimese rahavood ja rahvusvaheline potentsiaal." Rosneft on Venemaa suurim naftatootja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2011, 13:48
Otsi:

Ava täpsem otsing