USA takistab AT&T ja T-Mobile’i ühinemist

Maarja-Liis Mitri 31. august 2011, 20:50

Ühendriikide valitsus pöördus täna kohtu poole, et takistada riigi ühe suurima telekommunikatsioonifirma AT&T plaani osta ära     T-Mobile USA põhjendusega, et antud tehing vähendaks oluliselt  konkurentsi traadita võrgu turul, kirjutab uudisteportaal Bloomberg.

Washingtoni föderaalkohtusse esitatud kaebuses seisis, et Deutsche Telekomile kuuluva T-Mobile’i USA haru ülevõtmine rikuks monopolidevastast seadust. Valitsus palus ühtlasi, et kõik ühinemisega seotud tegevused uurimise ajaks peatataks.

„T-Mobile’i kui sõltumatu ja madala hinnaga teenusepakkuja elimineerimine AT&T poolt eemaldaks turult ühe olulise konkureeriva jõu,“ ütles valitsus oma kaebuses.

AT&T plaanis T-Mobile’i osta 39 miljardi dollari eest, kuid juhul kui uurimine näitab, et ühinemine tõepoolest turukonkurentsi kahjustab, tuleb AT&T-l maksta Deutsche Telekomile sularahas 3 miljardit dollarit. Lisaks peaks esimene võimaldama        T-Mobile’i klientidele enda võrku soodsamaid kõnesid. Kuna tehingu katkestamise hind on AT&T jaoks üsna suur, annab see kindlasti põhjust edasi võidelda.

Kui AT&T-l õnnestuks T-Mobile USA aga omandada, tähendaks see Ühendriikide suuruselt teise ja neljanda telekomi teenuste pakkuja ühinemist, tõstes nad uueks turuliidriks Verizon Wirelessi ees.

Uudise peale langes AT&T aktsia hind ligi 5%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2011, 21:22
Otsi:

Ava täpsem otsing