Anne Oja • 2. september 2011 kell 13:20

Läti riik võib airBalticu kolmapäevaks kaotada

Läti valitsus peab juba enne eelolevat teisipäeva otsustama airBalticu aktsiakapitali suurendamise, muidu võib kaotada kontrolli ettevõtte üle, kirjutas portaal MixNews.

Nii ütles intervjuus Baltkom 93,9 raadiole kommunikatsiooniministri nõunik Artis Stucka. "Aeg ei oota, Prudentia audiitorid ütlesid, et otsus tuleb vastu võtta augustis. Aga nüüd on juba september," rääkis ta. "On vaja otsustada, sest ettevõttel tuleb maksta liisitud lennukite eest. Ma ei arva, et riik peab omama 52% ettevõtte aktsiatest, sest lennundus on väga kallis äri. Ütleksin, et jätkuks ka 25,01% aktsiatest, see on blokeeriv pakett, mis võimaldab riigil igal ajal oma selget arvamust öelda. 52% on väga kallis. Muidugi on vajalik ka see, et airBaltic ei läheks Riia rahvusvaheliselt lennuväljalt ära."

Neil päevil teatas rahandusminister Andris Vilks, et airBalticu omakapitali tõstmine riigieelarvelistest vahenditest kasvatab eelarvedefitsiiti oluliselt. Rahandusministri hinnangul viiks see riigieelarve täiendavate kärbeteni.

Hetkel kuum