Prokuratuur hoiatab rahapesijate uue petuskeemi eest

Kaisa Gabral 06. september 2011, 08:57

Viru ringkonnaprokuratuur avastas hiljuti rahapesijate uue petuskeemi, mille puhul pakutakse ohvrile head teenimisvõimalust, kui ta oma pangakonto kurjategijatele kasutada annab, kirjutas Virumaa Teataja.

Viru ringkonnaprokurör Irina Karo rääkis, et ühele naisele jäi elektroonika odavmüügiga tegeleva portaali lehel silma link “lisatöö”, kus taheti rentida ükskõik millises euroliidu pangas arve plastikkaardiga ja juurdepääsuga internetti, nõutav oli sularaha väljavõtmise limiit alates 1000 dollarist päevas ja võimalus teha pangaülekandeid interneti vahendusel.

Omalt poolt lubati pangakonto rentijale nõustumise eest 500 dollarit, millele lisanduks ühe konto eest 100 dollarit kuus, detailselt oli kirjeldatud rentimise protsessi. “Teenimise asemel mässitakse teid aga teie teadmata rahapesuskeemidesse,” kommenteeris juhtunut ringkonnaprokurör Irina Karo. “Dollarite ja eurode asemel rahakotis saa­te närvikulu ja rea sekeldusi.”

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. September 2011, 08:57
Otsi:

Ava täpsem otsing