Swedbank peatas aktsiate  tagasiostmise

Fredy-Edwin Esse, California 14. september 2011, 11:32

Raske aeg maailma finantsturgudel on sundinud Swedbanki juhatusel tegema ettepaneku panga nõukogule peatama aktsiate tagasiostu programmi.

"Läinud nädalatega on olukord Euroopas märkimisväärselt halvenenud. Me ei näe praegu suurt riski enda portfellile, kuid tagasiostu programmi ettekujutus ei toeta praeguses turusituatsioonis Swedbanki brändi," ütles panga tegevjuht Michael Wolf pressiteates. "Minu soovitusel on nõukogu peatanud edasised tagasiostud seni, kuni turu olukord selgineb."

Swedbanki nõukogu sai 2011. aasta aktsionäride üldkoosolekul ettepaneku aktsionäridelt osta tagasi maksimaalselt 10% panga aktsiatest kuni 2012. aasta üldkoosolekuni.

Otsuse taustaks oli fakt, et arvestades panga bilansi riski taset, otsustas Swedbank saavutada Core Tier 1 kapitalisuhteks 13%.

Pank on aktsiaid tagasi ostnud alates 29. aprillist, võttes enda sõnul arvesse panga enda kapitali seisu, eksisteerivaid regulatsioone ja turuolukorda. Swedbanki Core Tier 1 suhtarv oli teise kvartali lõpus 14,8%, millega ollakse nii Rootsis kui Euroopas esirinnas.

Mõistagi uudis aktsionäre ei rõõmustanud ning Swedbanki A-aktsia oli kella 11:24 seisuga 4,58% miinuses, makstes 73,90 Rootsi krooni. Konkurentidest oli näiteks SEB A aktsia 0,12% ning Nordea 0,10% miinuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. September 2011, 11:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing