Kasumi teenimine osutus käibe kasvust raskemaks

Tanel Raig 21. september 2011, 00:00

Kui 112 autovedajate edetabelis olevast autotranspordifirmast suutsid eelmisel aastal käivet kasvatada 91, siis ärikasumi kergitamisega said hakkama vaid 69 ettevõtet. Samas tegid need, kes kasvatasid, seda jõudsalt - 50 suurema käibega autotranspordifirma kasum kasvas aastaga 84%.

Suurimate ärikasumite kergitajate seas oli taas Autologistika. Tõhusa panuse andis ka Jupiter Plus, kes tuli välja ülemöödunudaastasest kahjumist ja oli sellega autofirmade seas suurima kasumi kasvuga ettevõte. Jupiter Plusi kasum suurenes 971 000 euro võrra.

Majandusaruandes kirjutab ettevõte, et ettevõtte müügitulu kasvas peamiselt teenuste ekspordi suurenemise arvel. Suurim eksporditurg oli eelmisel aastal Venemaa. Müük sinna kasvas 2009. aasta 2,54 miljonilt eurolt 4,12 miljoni euroni.

Autovedajate kasumi kasvu viis enim alla EST-Trans Kaubaveod. Ettevõtte kasum vähenes eelmisel aastal 0,63 miljoni euro võrra. Ilmsesti oli see tingitud ettevõtte jaoks väga tormilistest sündmustest, millest väljumine nõudis suuri investeeringuid - kokku 0,63 miljonit eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing