Oracle'i tulemus ületas ootusi

Romet Kreek 21. september 2011, 09:33

Oracle tegi eile aktsiaturu sulgemise järel teatavaks majandusaasta esimese kvartali tulemuse. Tulemus tuli analüütikute oodatust parem, vahendab Bloomberg.

Mõnede tulude-kuludeta oleks ettevõte teeninud 48 senti kasumit aktsia kohta. Analüütikud ootasid sellelt baasilt 47 senti kasumit aktsia kohta. Käive kasvas aastaga 12 protsenti, 8,37 miljardile dollarile, mis vastas analüütikute ootustele.

Tulemuse paranemise taga on ettevõtete suuremad kulutused tarkvarale. „Oracle on teinud suurepärast tööd,“ ütles Pacific Crest Securitiese analüütik Brendan Barnicle. „See on positiivne kogu tarkvarasektorile.“

Oracle aktsia tõusis järelkauplemisel neli protsenti, 29,48 dollarile. Tavakauplemisel sulgus aktsia 28,35 dollaril.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 36 protsenti, 1,84 miljardile dollarile võrreldes mulluse 1,35 miljardilise kasumi ja 27 sendise kasumiga aktsia kohta. Sellel baasil ootasid analüütikud 1,76 miljardi dollarilist puhaskasumit ehk 35 senti kasumit aktisa kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2011, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing